Bornholms Teater

Oplev Bornholms Teater i Rønne Theater – et smukt, gammelt teater i den gamle bydel i Rønne

Del link til Bornholm Theater

Bornholms teater i Rønne Theater byder på ægte bornholmsk teaterkultur

Tag plads i én af de røde stole, og du sidder midt i 193 (!) års bornholmsk teaterkultur. Rønne Theater har været i brug siden 1823 og er det dagligt. Rønne Theater er landets ældste teater og vidner om en rig teatertradition på Bornholm, bl.a. med stykker, der er skrevet og opført på bornholmsk. I dag bruges teateret bl.a. af lokale teater-amatører, til turnéteater-forestillinger og en dramaskole for øens børn.

Sommerprogram med Holbergs komedier

Sommerprogrammet i Rønne Theater byder på fornøjelig familieunderholdning med Ludvig Holbergs komedier. I 2017 bliver det Holbergs nok mest begavede komedie ”Erasmus Montanus”, der opføres, med premiere den 30. juni 2017. I forbindelsen med forestillingerne genetableres nogle af de gamle kulisser fra Rønne Theaters start som kukkasseteater i 1823, således at Holberg kan opleves i de helt rigtige og autentiske rammer – dog med et lokalinspireret twist. Såvel foyer som café undergår desuden en forvandling, med dekorationer og sætstykker, så det i lige så høj grad er en tidsrejse til en svunden tid som en teaterforestilling, der møder publikum.

Bornholms Teater

Bornholms Teater er Bornholms egnsteater. Bornholms Teaters ambition er at tilbyde teaterkunst af højeste kvalitet, med solid forankring i bornholmsk kultur – ved at være bornholmernes teater! Denne ambition forfølges gennem produktioner af teaterforestillinger, der sætter bornholmske temaer i centrum, og gennem samarbejder med lokale foreninger, institutioner og kunstnere på Bornholm.
Bornholms Teater blev etableret i 2005 og er bosat på det historiske Rønne Theater fra 1823. Det indgår i et aktivt og tæt samarbejde med Rønne Theater, Teaterforeningen Bornholm og Bornholms Dramaskole om at præsentere et rigt og varieret udbud af teaterforestillinger, teaterundervisning og andre kulturaktiviteter til bornholmerne.

Adresse


Bornholms Teater
Teaterstræde 2
3700 Rønne

Priser og åbningstider

Forestillinger Se forestillinger
Billetsalg Se billetsalg

Kontakt

Tlf. +45 5695 0732
E-mail info@bornholmsteater.dk
Web bornholmsteater.dk