Christiansø

Besøg Danmarks østligste punkt – der bor faktisk 100 fastboende på Christian den V’s gamle fæstning!

Del denne artikel

Christiansø – Christian den V’s gamle fæstning

Christiansø er uden sidestykke! Intet andet sted i Danmark finder du en ø-gruppe så unik som Ertholmene. Christian den V’s gamle fæstning ser næsten ud, som da den blev anlagt i 1684. Øerne har deres egen døgnrytme og årscyklus og den helt specielle natur giver dig en særlig oplevelse af skøn atmosfære og ro. Om sommeren indbyder den blå Østersø til en lille dukkert fra klipperne eller badebroen og året rundt kan du vandre på kryds og tværs af øen og stadig efter mange besøg opdage nye ting!

Christiansø og Frederiksø

Du finder Ertholmene ca. 20 km nord for Svaneke og Ertholmene består af 2 beboede øer, nemlig Christiansø og Frederiksø (der er forbundet af en hængebro), fuglereservatet Græsholmen samt adskillige mindre skær – heriblandt Danmarks østligste punkt, Østerskær.

40.000 gæster besøger årligt Christiansø

Ertholmene ejes af det danske forsvarsministerium og boligerne, der kun kan lejes, er hjemsted for omkring 100 fastboende. Øerne besøges hvert år af godt 40.000 gæster, så der er ikke noget at sige til, at øens beboere puster lidt ud, når endagsgæsterne er steget ombord på ét af Christiansøfartens skibe igen!

Naturen på Christiansø

På Christiansø finder du ingen biler og kun to slags pattedyr; nemlig pindsvin og mus. Til gengæld ser du om foråret overalt rugende edderfugle, der foretrækker disse fredelige øer som yngleplads. På fuglereservatet Græsholmen ruger ca. 10.000 par sølvmåger, og alk og lomvi yngler her som det eneste sted i Danmark. Forår og efterår trækker millioner af småfugle over Østersøen på vej til og fra yngleområderne i nord og store mængder af trækfugle søger føde og hviler sig på Christiansø inden rejsen går videre.

Overnatning på Christiansø

Christiansø er et yndet sted for lystsejlere. Har du ingen båd, har du dog mulighed for at overnatte på det hyggelige Gæstgiveri, der har 6 værelser. Også en lille primitiv teltplads på Hertugindens Bastion, giver dig mulighed for at opleve øerne i de stille timer, når endagsgæsterne har forladt øerne.

Mad og drikke på Christiansø

Restauranten på Gæstgiveriet giver dig mulighed for at nyde mad med masser af gode friske fisk samt andre specialiteter, der på hverdage bliver sejlet til øerne med Postbåden Peter. Også hos den lille købmandshandel har du mulighed for at købe friske mejerivarer, kød og grønt.

Kom frem og tilbage til Christiansø

Christiansøfarten klarer overfarten mellem Bornholm og Christiansø – Danmarks østligste punkt. Du kan besøge øerne direkte fra Gudhjem og sejladsen tager ca. 1 time.

Christiansø – et helt unikt sted

Besøg øerne, der fra 1725 blev brugt som forvisningssted for livstidsfanger, som fx Dr. Dampe, der sad fængslet her fra 1826 til 1841 anklaget for “højforræderi og majestætsforbrydelse”. Gå ikke glip af en unik oplevelse – du finder ikke dets lige andre steder i Danmark!

Adresse


Christiansø 1
3760 Gudhjem

Priser og åbningstider

Åbningstider
Åbningssæson åbent hele året
Entrépris

Kontakt

Tlf.
E-mail
Web christiansoe.dk