Lystfiskeri på Bornholm

Bornholm – et sandt mekka for en lystfisker

Bornholm er et sandt mekka for dig, som elsker at fiske! Bornholm er ideel, hvis du skal afsted med vennerne på seriøs fiskeferie, men bestemt også for familien, der vil have nogle hyggelige timer i naturen.

Bornholm byder på alle typer af lystfiskeri

Især efterår, vinter og forår tilbyder Bornholm dig nogle enestående oplevelser, og øens geografiske og biologiske forhold giver dig mulighed for stort set alle typer af lystfiskeri. Specielt lakse- og torskefiskeriet har gjort Bornholm berømt, hvor bl.a. de store vanddybder har skabt ideelle betingelser og sikret fiskeriet i Østersøen. Én ting er dog sikkert; kun på Bornholm har du alle muligheder inden for så kort rækkevidde. Uanset om du er mere eller mindre erfaren, er “Østersøens perle” altid en udfordring for den naturelskende lystfisker.

Kyst

Er vejret lidt råt, kan du altid finde en kyststrækning med læ, hvorfra du kan kastefiske efter fx ørred.

Hav

Vil du pirke efter torsk, kan du som oftest hive en torsk op fra dybet. Og er du til fart på havet, ekkolod og navigator og dybdetrollingsrigge, så er trolling på Bornholm det helt rigtige valg.

Er ferskvandsfiskeri mere dig, så findes der på Bornholm et utal af søer, moser og damme der alle er mere end velforsynede med fisk. Også medefiskeri er rigtig populært på Bornholm – og så er det let tilgængeligt for enhver – ung som gammel.
Læs mere om fiskeri i kommunale søer

Fisketegn

Du skal altid have et fisketegn, når du fisker – undtagen i Put & Take søer.
Er du dog under 18 år eller over 65 år er det gratis at fiske i havet omkring Bornholm (og Danmark).
Fisketegn kan købes hos Bornholms Velkomstcenter i Rønne (Ndr. kystvej 3, 3700 Rønne).

Du kan også købe dit fisketegn via din mobiltelefon direkte på www.m.fisketegn.dk

Lystfiskerguide

Hvis du vil være godt forberedt inden din fisketur til Bornholm, så køb også bogen “Bornholms Lystfiskerguide” – så får du en masse nyttige informationer, som du har brug for, når du skal fiske på Bornholm. Lystfiskerguiden fortæller udførligt om bornholmsk kystfiskeri, og ud over beskrivelser af fiskerimuligheder og pladser på øen, indeholder guiden også detaljerede kort over alle fredningszoner på Bornholm. Du kan også købe Lystfiskerguiden hos Bornholms Velkomstcenter ved havnen i Rønne, når du ankommer.