Melstedgård Landbrugsmuseum

Melstedgård er et landbrugsmuseum med dyr og aktiviteter i gården og på markerne udenfor Gudhjem på Bornholm.

Del artikel om Melstedgård Landbrugsmuseum

Melstedgård Landbrugsmuseum – for hele familien

Melstedgård er et rigtig spændende landbrugsmuseum for hele familien udenfor Melsted. Melstedgård kan føres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet og drives i dag af Bornholms Museum. På Melstedgård finder du mange sjove aktiviteter for alle aldre!

Stuehuset

Stuehuset på Melstedgård blev revet ned omkring 1796, hvor et nyt og mere moderne hus blev opført. Huset står den dag i dag og her foregår altid noget spændende. Rundt om i stuehuset kan du på døre, vindueskarme, dørkarme og bjælker se forskellige striber af farver, som er de farver, der har været i huset. Flere af de gamle døre, som er fra før stuehuset blev bygget om, er i dag anbragt mellem nogle af rummene ved køkkenet og folkestuen. Tapeterne er kopier af gamle tapeter, der er fundet på væggene i huset.

Længerne og staldene

I længerne på Melstedgård finder du gamle landbrugsredskaber og udstillinger om bornholmsk landbrugsliv, og i staldene finder du alle de “rigtige” dyr, som naturligvis kan klappes.

Haven

Haven på Melstedgård ser ud, som den gjorde omkring år 1900. Før den tid gik vejen til Melsted lige forbi stuehuset, og der var ingen plads til have. Det var nu også først i 1860erne, at det blev almindeligt med en stor prydhave, der blot skulle se dejlig ud og ikke være til nytte. En urte- eller køkkenhave havde man haft langt tid før prydhaven.

Adresse


Melstedgård Landbrugsmuseum
Melstedvej 25
3760 Gudhjem

Priser og åbningstider

Åbningssæson 15. maj – 21. oktober
Åbningstider 15. maj – 30. jun. & 16. aug. – 10. okt.:
Søn – Tor: 10 – 16
Fre – Lør: lukket
1. jul – 15. aug.:
Søn – Fre: 10 – 16
Lør: lukket
16. okt. – 21. okt.:
Søn – Fre: 10 – 16
Entrépris Voksne: DKK 50
Børn (u. 18 år): gratis

Kontakt

Tlf. +45 5648 5598
E-mail bm@bornholmsmuseum.dk
Web www.bornholmsmuseum.dk