Grænsekontrol – hvad betyder det for dig?

Både Sverige og Danmark har indført midlertidig ID-kontrol ved deres landegrænser. Men det betyder ikke, at grænserne er fysisk lukkede. Og det er stadigvæk lige nemt at komme til Bornholm, som før.

Del artikel om grænsekontrollen

I praksis betyder det bare følgende: Hvis du tager turen til (eller fra) Bornholm via Sverige eller Tyskland, så skal du huske at tage gyldig billed-ID (nationalt ID-kort, pas eller EU-kørekort) med. Erfaringerne har dog vist, at selve ID-kontrollen højst varer et par minutter, og så kan du fortsætte turen til Bornholm.

Der findes alternativer til selv at køre

Alternativet til selv at køre turen fra København til Ystad er at tage bussen: Der er flere busruter at vælge i mellem, bl.a. starter rute 866 (Bornholmerbussen) og rute 700 (John’s Turist- og Minibus) fra Bernstorffsgade lige ved siden af Københavns hovedbanegård (København H) og kører via Københavns lufthavn direkte til færgelejet i Ystad, hvorfra hurtigfærgen bringer dig til Bornholm – den samlede rejsetid til Bornholm er således knap og nap tre timer. Bemærk, at rute 700 kører ombord på færgen i Ystad og fortsætter sin rute på Bornholm via Rønne, Aakirkeby og Nexø til Svaneke.